sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Ostoksia


Ihastelin joskus tuossa pari viikkoa takaperin Missä neuloimme kerran-blogissa ilmestynyttä Sielukas-villatakkia. Hetken aikaa annoin itseni himostella, ennen kuin ostaa pamautin ohjeen. Koska ohjetta olisi hieman hankalampi tehdä ilman tarvittavia lankoja, otin suunnan kohti Titityyn verkkokauppaa. Sieltä tarttui matkaan Holst Garn Coastin lisäksi myös kesän alusta saakka haaveiltu virkkuukoukkusetti (koot 2-6 mm).


Saatoin ehkä hullaantua liikaa Coastia hamstratessa (värinä iki-ihana cassis eli suomalaisittain mustaherukka), mutta mieluummin riittävästi kuin liian vähän. Kerän silittely on antanut vaikutelman kevyestä ja miellyttävän pehmoisesta langasta. Katsotaan vaan miten pienillä puikoilla pitää liikkua, että saa oikean kokoisen takin aikaiseksi. Todennäköisesti yritän 3 mm ja 2,5 mm puikoilla saada hyvän tuloksen aikaiseksi.

Vielä en ole silmukoita luonut ainuttakaan sillä halusin saada valmiiksi villasukat joissa on ihan ensimmäinen ikuna suunnittelemani kirjoneule..! Jännityksellä testaan vielä isommat ja pienemmät versiot, kun ajattelin koko sisarusparvelle tehdä samanlaiset sukat joululahjoiksi (onhan se jo korkea aika aloittaakin). Eri väreillä tietysti, kunhan mokomat vastailisivat lempiväritiedusteluihin :3


Katian Air Lux ja silmukkamerkit ovat aivan täysin heräteostoksia. Lähdimme tyttöporukalla eräänä tiistaina ystäväni Chevyllä ajelemaan - koska voitiin - ja päädyttiin Joroisiin saakka. Siellähän oli käsityöpuoti Riikka-Piikka ja huppista, ostoksiat tapahtui. Silmukkamerkit olivat tahalliset, mutta Air Luxit vain himottivat niin mahdottomasti, etten kehdannut jättää heitä sinne. Sinne saakka oltiin tultu herkkulankojen äärelle, joten olihan se nyt jotain ostettava. Hintaa en onnistunut löytämään, mutta sehän ei ole este vaan hidaste.

Seuraavaksi puikoille tärähtää mallitilkku Sielukkaasta. Tavoitteenani on opetella silmukkatiheyden merkitys sekä selättää kammoni villapaitojen neulomista kohtaan. Lisäksi kyseessä on elämäni ensimmäinen KAL Räveltämön puolella. Kaikkea uutta ja ihmeellistä kesä houkutteleekin kokeilemaan, hui!

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)